Következő események
No events
 
Bemutatkozás

SMSZlog_kozepes_blue.gif A Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSz) az OKJ képesítéssel és éves működési engedéllyel  rendelkező sí- és egyéb havas sportokat oktató szakemberek egyesülete, mely ellátja az oktatóképzéssel és továbbképzéssel kapcsolatos szakmai feladatokat és képviseli tagjai érdekeit.
 

Read more...
Reports
Beszámoló a 2015 január 8-11 között St. Jakobban megtartott 3*** sífutó tábor eseményeiről PDF Print E-mail

Hagyományos helyszínen a St. Jakob am Walde falucskában található Posch fogadóban laktunk. Itt megszokott módon, remek ár-érték aránnyal kaptunk napi három, a sífutó terheléshez igazodó ellátást, előadótermet az esti együttlétekhez, szaunát a fáradt tagjaink lazításához, viaszoló helyiséget a lécek előkészítéséhez.

A teljes beszámoló megtekintéséhez ide kattinsatok

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
Beszámoló a St. Jakobban 2012 január 7-10 között megtartott sífutó táborról PDF Print E-mail
A tábort 2005 óta, (egy év kivételével) tehát immáron hetedik alkalommal rendeztük meg a szokásos helyszínen. A sífutó pályákat hóágyúzzák, tehát ínséges időkben is lehet számítani arra, hogy az Orthofer család pályaelőkészítő munkája nyomán a program megvalósul. Most ínséges idők voltak, és mint mindenütt Európában, a meleg időjárás, illetve az őszi szárazság miatt izgulhattunk a pályák állapotáért.
Érkezésünkkor a 7 kilométeres pályák voltak nyitva, de a harmadik napunkat, történetesen a túranapot már a 10 kilométeres pálya használatával teljesíthettük.

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

Read more...
 
Beszámoló az SMSZ kiképző oktatóinak továbbképzéséről PDF Print E-mail

Kiképző oktatóink október 25-28 között rendhagyó elő-koordinációs táborban vettek részt Kaprunban. A tábor elsődleges célja az SMSZ tematikájának egységesítése, a különböző szakmai műhelyekben dolgozó kiképző kollégák egyéni álláspontjainak egyeztetése és az oktatók magas szintű továbbképzése volt.

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

Read more...
 
Szakmai beszámolók az Interski kongresszusról PDF Print E-mail

 

A 2011 január 15-22 között St. Antonban megrendezett Interski kongeresszuson résztvevő tagjaink közül Babos Sándor, Bartus Miklós, Dalos Péter, Dosek Ágoston, Dudás Ferenc, Horváth Rita, Nagy Balázs, Polacskó István, Takács Norbert és Tettamanti Gábor készített szakmai beszámolót az eseményről.

Ezek a beszámolók a "Letölthető anyagok 2" menupontban érhetőek el.

Ozsváth Miklós (a demo csapat vezetője) korábbi beszámolója a hírek között továbbra is megtalálható.

 

Jó olvasást és hóban gazdag Boldog Új Évet kíván a Síoktatók Magyarországi Szövetsége.

 

 

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
Gazdag programmal zárult Koordináció PDF Print E-mail

Az SMSZ 2011 évi Koordinációs tábora november 12-én, szombaton ideális időjárási körülmények és kedvező hóviszonyok között folytatódott. A Kaprun gleccseren a kiképző oktatók által vezetett 13 csoportban párhuzamosan folyt az alpesi tematika szerinti oktatás és a freestyle alapiskola bemutatása.

A pályazárást követően délután 17 órakor meghívott szakemberek tartottak előadást a síoktatóknak. Vági Zoltán, a MSÍSZ Utánpótlás Igazgatója az óriásműlesikló ív szakaszait elemezte. Őt Kővári Enikő követte egy lebilincselő prezentációval, amely az alpesi síversenyzők talpán, az ív során felépülő nyomás mérésével végzett osztrák kutatásról számolt be.

A vacsora után Peter Gross, az Alsó-Ausztriai Síóktatók Szövetségének meghívott kiképzője vezette be a hallgatóságot az alpesi biztonság témakörébe, előkészítve ezzel a vasárnap reggelre meghirdetett lavinamentési bemutatót.

Az estét a Vadon Sport termékbemutatója után egy laza "beszélgetős buli" zárta.

Vasárnap mindenki az első lifttel érkezett a Gratbahn tetejéhez, ahol Peter Gross - az SMSZ megfelelő képzettséggel rendelkező oktatóinak segítségével - egy lavinamentési gyakorlatot vezényelt le az érdeklődőknek. Az osztrák profi által előre felkészített helyszín négy állomásán a mentés különböző szakaszaival ismerkedhettek meg a magyar és a meghívott finn síoktatók.

Ezután a továbbképzési program folytatódott, egészen a 13 órakor az Alpin Centerrel szemben, tűző napsütésben megejtett táborzárásig, amit a hagyományos csoportkép elkészítése koronázott meg.

FONTOS INFORMÁCIÓ!

Az SMSZ kiképző oktatói november 15-én, kedden 18 órakor, a Testnevelési Egyetemen részletes szakmai beszámolót tartanak a Koordinációról .

 

 Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
Nyitónapi beszámoló a koordinációról PDF Print E-mail

November 10-én, pénteken mintegy 140 síoktató és 20 fő vendég részvételével elindult a koordinációs tábor szakmai programja a Kaprun gleccseren. A feszes napirend reggel 8.30-kor a kikéző oktató-aspiránsok vizsgájával kezdődött, majd 10 órakor 13 csoportban vette kezdetét a hagyományos továbbképzés és a kiegészítő programok.

Újdonságként freestyle workshop szinesítette a programot, amelyen a csoportok vetésforgó-rendszerben vettejk részt. Meghívott finn szakemberek mutatták be a freestyle oktatás alapjait az SMSZ oktatóinak nagy része által korábban csak messziről csodált legendás snowparkban

Délután termékbemutatóval folytatódott a szakmai program, amelynek során lebilincselő beszélgetés alakult ki a síoktatés piacára is jellemző, gyorsan változó fogyasztói igényekről. A vacsora előtt egy spontán kialakított síszervizben Kelen Ádám és Végh András kiképző-aspiránsok tartottak szimultán műhelyfoglalkozást az alpesi felszerelések ápolásáról, illetve a sícipők lábra alakításának technikai lehetőségeiről.

A vacsorát követően Babos Sándor, Szakmai Alelnök tartott előadást a közös munka és a szervezet tagjai közötti szoros együttműködés fontosságának hangsúlyozásával. A napot az SMSZ Demo csapatának Interski Kongresszuson bemutatott gyakorlatainak levetítése zárta.

Folyt köv! 

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
Elkezdődött minden idők legnagyobb létszámú SMSZ koordinációja PDF Print E-mail

Hazánk 350 állami szakképesítéssel rendelkező síoktatója közül több mint 140 fő a mai naptól vasárnapig a Síoktatók Magyarországi Szövetségének 2011 évi koordinációs táborában készül a következő szezonra. A tábor helyszíne a Kitzsteinhorn alatti Kaprun gleccser, ahol ideális körülmények, szikrázó napsütés fagypont körüli hőmérséklet kényezteti szakembereket.

November 10-én, csütörtökön az elő-koordináció zajlott a kiképző oktatók és a kiképző oktató-aspiránsok részvételével. Tábornyitás este 9-kor! 

A tábor eseményeiről folyamatos tájékoztatás várható itt, a honlapon.

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
Hatalmas tömeg a hómentes sípályán PDF Print E-mail

A teljes hóhiány nem érte meglepetésként azt a közel 100 főt, akik részt vettek a szeptember 10-én megrendezett SMSZ-évadnyitó rendezvényen a visegrádi Nagyvillám sípályán . Az SMSZ síoktatóit, családtagjaikat és barátaikat gyönyörű napsütés, változatos programok, és barátságos vendéglátás fogadta.

 

Miután a SMSZ Elnöksége ünnepélyesen köszöntötte a megjelenteket és megnyitotta a szezont, a mindenki számára nyitott délutáni programokon a sísporttal foglalkozók többféle kiegészítő eszközzel fejleszthették sokoldalúságukat. A meghirdetett kiscsoportos gyepsí, Trikke, Skike és Nordic Walking foglalkozásokat egy össznépi elsősegélynyújtás előadás egészítette ki, amely után különösen jól esett elfogyasztani a bográcsgulyást a „hütte” napsütötte teraszán.

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

Read more...
 
Mozogtunk együtt a Normafánál ! PDF Print E-mail

Bár tombolt a nyár, mégis szép számmal vettek rész síoktatóink és családtagjaik
a július 16-ra meghirdetett hegyi programon. Kipróbálhattuk a Trikke rollert, ami
úgy tűnik nagyon jó kiegészítője lehet a síelésnek. Bemutatkozott a Skike, amely a
sífutó mozgás nyári megfelelője. Később pedig Horváth Rita magyarázta el nekünk
a Nordic Walking helyes technikáját, amit egy kisebb túra alatti gyakorlással igyekez-
tünk elsajátítani.

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

Read more...
 
Beszámoló az Interski Kongresszusról (2011. január 15-22. St. Anton) PDF Print E-mail

A felkészülés

A demócsapat

Az előző – koreai – Interski kongresszus után egy pihenő évet tartottunk, majd új csapat összeállítását hirdettük meg a korábbi Demo Utánpótlás Programra építve. Eleinte nagyobb létszámú – olykor 40 fő körüli – táborokban dolgoztunk. A csapat létszámát a felkészülés félidejében 20 főre csökkentettük, és onnantól kezdve csak ezzel a zártabb körrel folytattuk a felkészülést.

A csapat felerészben a korábbi csapatok tagjaiból épült fel, felerészben teljesen új tagok kerültek bele. A korábbi tagok a sítechnikai tudás és a formációs sízés rutinjának szempontjából is képzettebbek voltak.

Comments (1) | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

Read more...
 
Síoktatók vizsgája Mátraszentistvánban PDF Print E-mail

A Testnevelési Egyetem OKJ-s síoktató tanfolyamának gyakorlati pótvizsgáján 16 hallgató vett részt, közülük 6 hallgató tett sikeres vizsgát a Síoktatók Magyarországi Szövetsége három vezető oktatója előtt. A feladatokat kitűnő hóviszonyok mellett mutatták be a Sípark Mátraszentistván pályáin.

„A hallgatók közül nagyon sokan annak ellenére, hogy nem érték el a sikeres vizsgához szükséges pontszámot, a korábban mutatott teljesítményükhöz képest sítechnikai tudásukban sokat fejlődtek – mondta Ozsváth Miklós, a vizsgabizottság elnöke”.

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 

Dorog 1

 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók